Σύβοτα

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας είναι ένα γραφικό χωριό στα παράλια του Ιονίου. Απέχουν μόλις μισή ώρα από την Ηγουμενίτσα (πρωτεύουσα του Νομού Θεσπρωτίας όπου ανήκουν) και αποτελούν το πιο γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο της περιοχής. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο: καταπράσινοι λόφοι τριγύρω από έναν μαγευτικό όρμο, νησάκια που θυμίζουν νορβηγικά φιόρδ, κρυστάλλινα νερά και πεντακάθαρες παραλίες δικαιολογούν απόλυτα το ότι τα Σύβοτα αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάθε χρόνο.

Τα Σύβοτα είναι γνωστά από την αρχαιότητα, καθώς η ιστορική έρευνα συσχετίζει τα νησάκια στον όρμο των Συβότων με τα αναφερόμενα από τον Θουκυδίδη «Σύβοτα νησιά», μεταξύ των οποίων έγινε το 433 π.Χ. ναυμαχία μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Τα Σύβοτα από αγροτικός οικισμός που ήταν μέχρι πρόσφατα, εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια σε σημαντικό τουριστικό θέρετρο. Οι πανέμορφες παραλίες Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μπέλλα Βράκα κ.ά., η οργανωμένη μαρίνα και οι άριστες τουριστικές υποδομές προσελκύουν ντόπιους και ξένους τουρίστες.

Τα Σύβοτα προσφέρουν πολλές επιλογές αναψυχής στον επισκέπτη, όπως καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, εκδρομές στους Παξούς, στην Πάργα και στα γύρω χωριά. Είναι πραγματικά μια προικισμένη από τη φύση περιοχή που δεν μπορεί παρά να ενθουσιάσει τον επισκέπτη.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Τηλ: (+30) 26650 93411
Email: aquariustravel.gr@gmail.com
Σύβοτα
46 100 Θεσπρωτία
Ελλάδα
Χάρτης Συβότων
Ο Καιρός Στα Σύβοτα
°C %
Σύβοτα Κάμερα 1 & 2
Σύβοτα Κάμερα Σύβοτα Κάμερα
Σύβοτα - Video
Copyright © 2010 - 2024 Aquarius Travel